Reunió Bilateral Ajuntament + Associació 21.10

Des de l’Associació d’Empresaris i principalment des de la taula de gastronomia es va creure important convocar una reunió bilateral amb l’Ajuntament per tractar la situació actual i mirar de consensuar idees i acords per pal·liar els efectes de la crisi sanitària de la Covid a les empreses.

A la reunió bilateral han assistit l’Alcaldessa de Roses, Sra. Montse Mindan, els tinents d’Alcalde, Sr. Fèlix Llorens i Sr. Joan Plana, el regidor, Sr. Marc Danés, juntament amb la taula de gastronomia de l’entitat, representants de cada taula sectorial i l’equip tècnic de l’Associació.

 

Durant la reunió es van tractar diversos punts

 

  • Des de l’Associació es va demanar si s’havia previst un pla d’ajudes i/o compensacions a les empreses per la situació que s’està vivint. Des de l’Ajuntament es va respondre que ja s’havia aprovat una reducció d’algunes taxes fins a 31 de desembre i que es comprometien que, si hi hagués un tancament general fins a final d’any es plantejaria de nou la reducció de taxes trimestrals.

 

  • Un segon punt era saber si s’havia plantejat algun tipus de promoció pel que fa a la reobertura i es coincidir que és difícil preveure exactament quan serà la reobertura i per tant és difícil la planificació, però des de l’Ajuntament estan oberts a què des de l’entitat els hi plantegem el que creiem necessari per a aquesta reactivació econòmica.

 

  • Dins l’ordre del dia també estava previst preguntar a l’Ajuntament si es tenia un pla de cares el 2021 com pressupostar les reduccions de les taxes. Des del consistori ens comenten que en aquests moments no s’ha previst i no s’han fet modificacions, però que les taxes en qualsevol moment es poden modificar i que s’estudiaria en el seu moment depenent de la situació. Ens confirmen que tenen previst ampliar partides per campanyes de promoció i ajudes.

 

  • El quart punt de l’ordre del dia era si la gestió de les ajudes plantejades des de la Generalitat serien gestionades per l’Ajuntament. Des del consistori no en tenen constància però que si hi hagués alguna informació d’aquestes ens informarien al respecte.

 

  • Es va aprofitar per parlar sobre la manifestació “El tancament no és la solució, els nostres establiments són segurs” de divendres 23 d’octubre a Girona a les 11.30h. Es dona suport a aquesta manifestació per part de l’Ajuntament i empresaris i s’acorda que depenent de la resposta es realitzarà un manifest conjunt entre les dues parts.

 

  • Hi ha una preocupació pel cobrament de la subvenció dels productes Covid. Des de l’Àrea de Promoció Econòmica s’està treballant i ja estan a la fase final i en breu es podrà passar a intervenció per fer les ordres de pagament.

Deixa un comentari