Els empresaris de Roses porten a l’Ajuntament les seves preocupacions per la propera temporada turística

Ho han fet durant la presentació formal de la nova Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus, que es va constituir el desembre passat

Roses, 6 de març de 2020. La nova associació d’empresaris de Roses , que es va constituir el desembre passat integrant l’Estació Nàutica i Shopping Roses amb l’objectiu de crear un potent lobby empresarial, ha començat a posar fil a l’agulla i ha elaborat un llistat de demandes acompanyades de propostes per contribuir a resoldre els principals problemes que, al seu entendre, actualment té el municipi i, en conseqüència, millorar i potenciar la destinació. L’entitat, que representa unes 200 empreses que en temporada alta generen més de 4.000 llocs de treball, s’ha presentat formalment avui a l’Ajuntament i ha lliurat aquest llistat de demandes i propostes durant una reunió que s’ha dut a terme amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan. L’entitat també ha donat a conèixer les conclusions de les primeres quatre taules de treball que es van crear per abordar amb més profunditat els diferents àmbits d’actuació.

El president de l’Associació, Miquel Gotanegra, ha fet un balanç positiu de la trobada i ha subratllat la importància de la col·laboració público-privada. La reunió d’avui ha estat la primera d’un seguit de trobades que es volen dur a terme amb les regidories implicades per continuar treballant amb l’objectiu de que Roses continuï essent una gran destinació turística.

Entre les qüestions que avui han posat sobre la taula els empresaris de Roses hi ha la falta d’aparcament al municipi i, en aquest sentit, s’ha proposat ampliar la zona blava a d’altres zones d’ afluència turística del municipi per facilitar l’aparcament. L’Associació ha demanat també una revisió de l’actual model de gestió de la blava. La problemàtica del Top Manta és una altra de les qüestions que s’han inclòs a la llista de preocupacions i, en aquest sentit, s’ha acordar demanar conjuntament amb l’Ajuntament una reunió amb la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, per mirar de trobar solucions abans que comenci la Setmana Santa. També s’ha decidit fer arribar la preocupació al Govern Central a través de les grans organitzacions empresarials.

Altres accions que s’han plantejat durant la reunió d’avui són l’elaboració d’un Pla d’Usos del Comerç; mesures per controlar els apartaments turístics il·legals; habilitar zones d’aparcament al parc natural del Cap de Creus i gestionar l’accés de vehicles en funció de la capacitat dels pàrquings i, si cal, restringir-lo seguint el model de Menorca; l’adequació dels camins de ronda; adaptar els cursos de formació a les necessitats empresarials; ampliar els horaris de l’oficina de turisme quan hi hagi esdeveniments encara que aquests siguin en temporada baixa. També s’ha demanar poder instal·lar les guixetes de les activitats turístiques al passeig marítim per Setmana Santa, una petició a la que l’alcaldessa ha accedit. L’Associació també ha demanat que els autobusos puguin continuar carregant i descarregant els grups de persones a l’aparcament del port.

Durant la reunió l’Associació també ha explicat la seva voluntat de col·laborar amb el projecte de la Bulli Fundation.

A la trobada també han assistit els representats de les quatres taules de treball que s’han creat: els empresaris Judith Rastrojo i Jordi Cusí, de la taula especialitzada en Allotjament; Gemma Gotanegra, de la taula de Gastronomia; Marc Bartoll, de la taula d’Oci, entorn i natura; i Cèlia Ponsí i Ester Escudero, de la taula de Comerç. L’Associació ha explicat que s’ha començat a treballar en la creació d’un segell de qualitat gastronòmica Empordà; en un projecte d’allotjaments sostenibles entorn a la imatge de la destinació; i en una proposta de participació a la junta rectora del parc natural del Cap de Creus, entre d’altres.

A més de la junta directiva, formada per 10 persones, l’Associació compta amb un consell assessor. L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus uneix dues entitats: Shopping Roses (amb 18 anys de trajectòria) i l’Estació Nàutica (creada fa 10 anys). Entre els objectius hi ha el de col·laborar en el desenvolupament del territori, fer de portaveu establint un diàleg constant amb les diverses forces socials, i potenciar encara més la part de responsabilitat social.

La nova entitat va néixer a partir de les jornades que es van impulsar l’any passat amb la finalitat de fer de la reflexió profunda sobre els canvis que marca el sector turístic i la necessitat de plantejar accions de millora.

 

Deixa un comentari