🌳 Des de l’Associació hem donat pas important perquè la destinació segueixi avançant en la línia de la sostenibilitat i hem impulsat el “Cuidem Roses”, un nou segell pioner per reconèixer les bones pràctiques sostenibles a les empreses associades.

✅S’ha creat de la mà de les consultories Criteris i Toc de gestió, amb una àmplia experiència en la implantació de sistemes de gestió de qualitat, medi ambient i sostenibilitat.
Ahir vam presentar aquesta iniciativa davant d’una quarantena d’associats de diversos sectors, en un acte al qual hi va assistir l’alcalde, Joan Plana; el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens; i la regidora de Turisme, Montse Mindan.

 

Es plantegen 120 requisits per poder obtenir el distintiu

💥 El nou segell començarà a caminar l’any que ve i  la idea és que s’hi adhereixin el màxim nombre d’empreses. Per aquest motiu, s’anirà  implantant per fases en els propers tres anys.
Es planteja un document amb 120 requisits per poder obtenir el distintiu i es faran avaluacions periòdiques per tal d’acreditar que les empreses que s’hi vulguin adherir estan treballant per aconseguir-los. Aquests requisits fan referència a la gestió de les empreses amb els clients, treballadors, proveïdors, propietaris, accionistes i fins i tot amb els veïns. I van més enllà de la preservació del medi ambient, ja que també inclouen el compromís de tenir un model de gestió sostenible des del punt de vista econòmic a l’empresa i amb  el desenvolupament econòmic del municipi i la comarca. També demana el compromís de tenir unes condicions de treball dignes per als equips, i d’igualtat; mesures de conciliació laboral; potenciar la formació dels treballadors; fomentar els contractes de pràctiques; tenir un estil de lideratge inclusiu, just, transparent i respectuós amb els treballadors; i a  més, demana la participació activa a l’entorn social i cultural de Roses donant-lo a conèixer entre els visitants, entre moltes altres mesures.

Durant la presentació les empreses assistents van signar un document que manifestava l’interès a fer el seguiment i participació de les accions i propostes que es programaran per l’Associació.

 

VOLEU MÉS INFORMACIÓ O ESTEU INTERESSATS EN PARTICIPAR EN EL PROJECTE?

📍 Si voleu veure la presentació d’ahir i tenir més informació cliqueu a PRESENTACIÓ CUIDEM ROSES

📍 Si esteu interessats en participar i fer seguiment del Cuidem Roses signeu el document clicant a DOCUMENT DE PARTICIPACIÓ A CUIDEM ROSES

Deixa un comentari