Des de l’Associació d’Empresaris Roses – Cap de Creus i juntament amb representants de l’Ajuntament de Roses ens van reunir en una videoconferència per analitzar el desenvolupament de la desescalada en els establiments de la població  i encarar la temporada i es va acordar fer un comunicat conjunt per cridar a l’autoresponsabilitat per tal de garantir el compliment dels protocols de seguretat i higiene. La reunió es va fer en el marc de la comissió de treball bilateral per a la dinamització econòmica del municipi.

L’Associació ha volgut remcarcar en el comunicat que els empresaris volen complir amb les noves normes però avegades és difícil degut al comportament d’algunes persones. Per això es demana des de l’entitat apel·lar al seny i a la responsabilitat tant dels professionals que ofereixen els seus productes o serveis com els clients perquè siguin escrupolosos en el compliment de les mesures de seguretat i higiene que s’estableixen en els protocols per tal de poden anar avançant en les fases de desescalada establertes des del Govern espanyol . Normes com ara respectar la distància de  seguretat entre persones; el control de l’aforament als lavabos; les mesures d’higiene establertes; dur mascareta segons marquen els protocols; esperar el torn; no seure a taula fins que el cambrer ho indiqui;  i , en definitiva, seguir en tot moment  les indicacions dels responsables de l’establiment .

Tant nosaltres, l’Associació, com l’Ajuntament hem mostrat la nostra preocupació per algunes situacions que s’han detectat els darrers dies sobretot en alguns establiment de restauració que ja poden obrir les seves terrasses d’acord amb les limitacions establertes en la primera fase de la desescalada.  Com ha dit la Montse Mindan, Alcaldessa de Roses, “ Tots tenim ganes de sortir i no és voluntat de ningú anar posant controls estrictes, però hem de fer les coses bé; perquè sinó respectem les normes ho podem perdre tot, es necessita la col·laboració de tothom per anar-nos adaptant a la “nova normalitat”.

 

Carlos Valero, un dels representats de la Taula de Gastronomia de l’Associació i Montse Mindan, Alcaldessa de Roses realitzant el comunicat

 

 

Deixa un comentari